Још пар дана и почиње сезона роштиљања, припремите се на време...
Првомајски уранак се ближи, дан када се породице окупљају и уживају у пикнику на отвореном.
Жене унапред пеку гибаницу, пите, хлебове и сецкају салате, док су мушкарци најчешће задужени за роштиљ који се пече на отвореном.
У богатој понуди меса, неизоставани су ћевапи, пљескавице, ражњићи, кобасице - уз обавезан лук, а за оне који преферирају "здравију" исхрану - пилеће и ћуреће бело месо...
Прочитајте још: УСКРС или ВАСКРС, васкресе или воскресе: Како заправо говоре Срби ПРАВОСЛАВЦИ?
У нека давнија времена месо за роштиљ се припремало дан раније, стављало у маринаду, а данас се најчешће купује у супермаркетима и месарама, већ припремљено.
А како да не погрешите када купујете месо, открива кувар једног познатог ресторана.
Прочитајте још: Шта се СПРЕМА за УСКРС: Испоштујте традицију - ОВО треба да садржи празнична трпеза за доручак, ручак и вечеру
"Ако су ћевапи, пљескавице, месо уопштено, маринирано у 'црвеним зачинима', немојте га куповати, а посебно када је топло време. Уколико дуже стоје на топлом, промениће укус месу и додати му горчину. Обавезно поведите рачуна и да не купујете месо у непровереним приватним месарама, ако нисте сигурни у квалитет. То је као да купујете мачку у џаку", објаснио је.
Наравно увек је боља опција да сами "замешате" смесу за ћевапе, а ми вам предлажемо да пробате оригинал рецепт за сарајевски ћевап.