Осим што је јако укусан, овај колач прелепо изгледа
Потребно је:
- конзерва ананаса
- 3 јајета
- 130 г шећера
- 150 г путера
- 150 г брашна
- 2 кашике густог јогурта или киселог млека
- кесица ванилин шећера
- кесица прашка за пециво
За карамел:
- 100 г шећера
- 50 мл воде
- неколико капи лимуна
Припрема:
Ананас оцедите, а сок из конзерве одвојите у посебну посуду. Омекшали путер помешајте са шећером. Додајте јаја, умутите мало миксером, а затим додајте јогурт, брашно, ванилин шећер, прашак за пециво и све сједините миксером. Премажите путером калуп за колач. У шерпици кувајте састојке за карамел, пет-шест минута, кад почне да добија карамел боју одмах склоните са рингле и излијте на дно калупа. Преко тога поређајте кругове ананаса, остатак ситно насецкајте и додајте у тесто. Сипајте тесто у калуп преко ананаса и пеците у загрејаној рерни на 180 степени, око пола сата, после 15 минута смањите температуру на 150 степени. Кад је готово, ножем лагано одвојите колач од калупа. Ставите тањир преко калупа и преврните га. Преко врућег колача сипајте сок од ананаса из конзерве. Служите вруће или хладно. Колач можете украсити свежим или кандираним воћем.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ