Сладолед од јагоде је многима први избор када је реч о хладним посластицама.
Освежавајућа посластица којој не могу одолети ни стари ни млади је најбоља када је правите сами. Ево како да припремите домаћи сладолед.
Сладолед од јагоде
Потребно је:
- 400 мл слатке павлаке
- 1/8 кашичице соли
- 2 јајета
- 150 г шећера
- 450 г сецканих јагода
- пола кашике лимуновог сока
Прочитајте још: Најлакши слаткиш на свету: Манчмелоу колач (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Сједините слатку павлаку и со у шерпи и пустите да прокључа, а затим склоните са ватре.
У посебној чинији умутите јаја са половином шећера, па додајте врућ крем – сипајте га полако уз непрекидно мућење.
Вратите у шерпу и кувајте на нижој температури, не дозволите да прокључа. Кувајте уз стало мешање, док се смеса благо не згусне. Охладите фил на собној температури и повремено промешајте. Нека се хлади најмање 2 сата.
Прочитајте још: Најтраженији РЕЦЕПТ у време поста: Пуњена паприка без меса, фантастичног укуса! (ВИДЕО)
Док се фил хлади, у блендеру умутите јагоде са преосталим шећером и соком од лимуна, док не постане глатко. Смесу процедите и сипајте у охлађен фил, па добро измешајте.
Сипајте у жељене посуде и оставите да се заледи у замрзивачу. Овај сладолед може да стоји недељу дана.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ