Овај посни десерт је једнако укусан као и сваки други, а спрема се брзо и једноставно, тако да ћете верујемо често припремати ово кремасто савршенство идеално за све прилике
У време поста обично се сви зажеле слаткиша и колача, али то не мора да буде тако. Овај посни чизкејк је идеалан за све прилике, од породичних окупљања до посебних прослава. Пружа вам прилику да уживате у укусној посластици без додатка животињских производа. А укусом може да парира свакој мрсној торти.
САСТОЈЦИ:
За подлогу:
300 г посног млевеног кекса
140 г маргарина
5 кашика сојиног млека
За жути фил:
2 кесице пудинга од ваниле
500 мл сојиног млека
5 кашика шећера
1 кашика маргарина
1 кашичица екстракта ваниле
За воћни фил:
200 г воћа
3 кашике шећера
1 кесица ванилиног шећера
1 кашика густина
3 кашике воде
ПРИПРЕМА:
1. Отопите маргарин па га сједините са посним млевеним кексом и сојиним млеком. У калуп преручите смесу па равномерно распоредите. Ставите у фрижидер док припремате жути фил.
2. Ставите у шерпу 450 мл сојиног млека и шећер да провре, а у осталих 50 мл сојиног млека умешајте пудинг од ваниле и мало екстракта ваниле, па закувајте пудинг.
3. Миксером умутите прохлађен пудинг па додајте маргарин и све сједините. Жути фил сипајте преко подлоге па вратите поново у фрижидер.
4. У шерпу ставите воће, шећер и воду, па пустите да прокључа. Измиксајте и додајте густин умућен у мало воде. Прохлађен воћни фил сипајте преко жутог.
5. Оставите у фрижидеру преко ноћи.
Стилл
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ