Лакан и укусан, као створен за дане поста
Састојци:
400 г кромпира,
100 г спанаћа,
100 г пиринча,
2 шаргарепе,
веза першуна,
100 г маринираних шампињона,
пола кашичице слатке паприке,
пола кашичице гранула белог лука,
3 чена белог лука,
50 г кечапа (или парадајз пиреа),
100 г сусама.
Припрема:
Кромпир и спанаћ обарите у сланој води, оцедите и испасирајте. Додајте зачине, па масу ставите на фолију посуту сусамом и развуците оклагијом. Обарите шаргарепу, исеците на коцкице и помешајте с бареним пиринчем. Посолите по укусу, додајте першун, слатку паприку, бели лук и ситно сецкане шампињоне. Овом масом филујте кору од кромпира и спанаћа. Кору увијте у ролат, оставите у фрижидер два сата. Пре служења украсите густим кечапом.
(СД)
БОНУС ВИДЕО