Предлог за данашњи ручај је посна сарма, спремљена на мало другачији начин.
Почео је велики Божићни пост, као и сезона слава, па вам предлажемо да направите посну асрму на мало другачији начин, којој ће ораси дати посебан укус.
Састојци:
1 главица киселог купуса
2 шаргарепе
1 димљена риба по укусу
250 грама пиринча
2 празилука
2 црна лука
1 већи кромпир
150 грама млевених или сецканих ораха
зачини по жељи: вегета, першун, алева паприка
Прочитајте још: Почео је БОЖИЋНИ ПОСТ: Како превазићи КРИЗУ за храном и ко не би требало да ПОСТИ према савету нутриционисте
Прирпема:
Пропржите сецакн црни лук и празилук, па додајте рендану шаргарепу, кромпир и поврће продинстајте. За то време пиринач потопите у воду и додајте у тигањ са поврћем.
Динстајте неких 10 минута, зачините по жељи. Склоните са шпорета, па додајте орахе и рибу коју сте исцепкали.
Увијте сарме, па ређајте у ватросталну или земљану посуду. Поређајте и листове купуса, па прелијте водом коју сте помешали са мало алеве паприке. Пеците на 150° у претходно загрејаној рерни око 4 сата.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ