Посна верзија чувене Реформе улепшаће сваку свечану трпезу.
Уз овај једноставан рецепт направите вашу омиљену реформу торту али у посном издању.
Потребно је
За коре
250 г ораха
250 г шећера
150 мл киселе воде
100 г чоколаде за кување
150 г меда
17,5 кашика брашна
3 ванилин шећера
1 кашичица прашка за пециво
150 мл уља
За фил
350 г млевених ораха
350 г шећера
150 г посног маргарина
100 г чоколаде за кување
2 кесице ванилин шећера
2 кесице пудинга од чоколаде (без кувања)
400 мл сојиног или бадемовог млека
За декорацију
100 г ораха
чоколада за кување
Начин припреме
За кору помешајте 250 г ораха, мед, 250 г шећера, киселу воду, 3 штангле чоколаде коју сте претходно отопили на пари, 3 ванилин шећера, уље, брашно и кашичицу прашка за пециво. Добро сједините састојке и сипајте у плех који сте обложили пек-папиром. Пеците на 180 степени око 20 минута.За фил помешајте 350 г шећера с водом, па кратко кувајте. Додајте 350 г млевених ораха и три штангле чоколаде коју сте претходно отопили на пари. Када се скува, склоните са шпорета, па када се охлади, додајте му умућени маргарин и све добро сједините миксером. Пудинг умутите са хладним сојиним млеком и ванилин шећером (2 кесице) и додајте у фил, па сједините миксером.Ређајте торту на следећи начин: кору исеците на три дела - хоризонталнои или вертикално, па сваки богато нафилујте, прекријте другом кором, па филом и трећом кором, а онда премажите целу торту. Украсите млевеним орасима или ренданом чоколадом - по жељи. Оставите да одстоји 48 сати пре служења. Пријатно!
Стлл
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ