Лако је, а преукусно!
Oglas
Потребно је:
- плех од 22 цм пречник
- 2 јаја
- 200 мл млека
- 100 гр шећера
- 100 гр ораха
- 100 гр сувог грожђа
- 200 гр гриза
- 2 веће рендане јабуке (око 200-250 гр)
- 2-3 кашике брашна
- мало цимета
- 1 прашак за пециво
- 1 ванилин шећер
Припрема:
Умутити јаја са шећером ( ја сам мање ставила 1 кашику) додати млеко, орахе млевене, суво грожђе, гриз, рендане јабуке са циметом, брашно са прашком за пециво, и ванилин шећер.
Фото: Приватна архива
Све добро изједначити. Плех премазати уљем па га посути брашном.
Пррочитајте још: Укус детињства: Рецепт за посне ВАНИЛЦИЕ са орасима (ФОТО/ВИДЕО)
Фото: Приватна архива
Истрести у плех и изравнати. Може се посути сецканим орасима као што сам ја урадила.
Прочитајте још: Направите најздравију ТУРШИЈУ: Бели лук у јабуковом сирћету (ФОТО/ВИДЕО)
Фото: Приватна архива
Пећи на 200 степени Ц око 50-60 мин. Охлађен сећи и уживати у овом прелепом колачу уз кафицу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas