Идеалан ручак за недељно поподне
Потребно је:
500 гр кромпира
1 веза младог лука
3-4 паприке (може из замрзивача)
2 мања парадајза или из флаше
шољица пиринча
веза срембуша
соли бибер уља
мала шољица пиринча
Фото: бакина кухиња
Припрема:
Исецкати црни лик па га пропржити , додати сечену паприку. везу срембуша. исеченог парадајз и пржити да испари течност. Додати барен пиринач, побиберити и посолити. Узан лчех премазати уљем. Крир исећи на ранке колутове поређати по дну и обложити са стране Ставити пола прженног лука паприке и пиринча утапкати кашиком па други ред листова кромпира . Одозго други ред надева и завршити кромпиром.
Поуљити посолити кромпир и пећи 50 мин на 22 степени Ц да лепо порумени.. Мало прохлађен служити уз чорбицу и салату. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ