Сви састојци за војнички пасуљ добро су познати и често се користе у регионалној кухињи. Трик за његов чаробни укус јесте у месу, које се обично не додаје у ово јело, а то је - говедина .
Такође, посебност укуса даје му и запршка коју додајете тек пред крај, када уједно и треба да, први пут, промешате пасуљ јер би се, у супротном, зрна могла распасти и претворити у кашу.
За припрему овог рецепта можете користити било који суви пасуљ, пише 021.рс.
Састојци:
120 г пасуља
8 г брашна
25 г црвеног лука
1 чен белог лука
10 г шаргарепе
кашика концентрата парадајза
100 г говеђег меса
20 г масти или уља
на врх ножа туцане паприке
на врх ножа бибера
прстохват сушеног першуновог листа
један ловоров лист
со
Припрема:
Пасуљ потопите у одговарајућу количину хладне воде и држите га на хладном (1-3 сата или преко ноћи) на хладном месту.
Затим га оцедите, преспите у лонац или дубоку шерпу, поново налијте хладном водом и кувајте док не прокључа (наредних од 10 до 15 минута).
Динстајте поврће
Док чекате да пасуљ проври, на половини добро загрејане масти додајте половину ситно сецканог лука и шаргарепу, претходно нарендану или изрезану на ситније коцкице. Пропржите док мало поврће мало не омекани, а онда додајте говеђе месо, које претходно треба одвојити од костију и нарезати на коцке.
Све заједно динстајте док не испари вода, скините с ватре и ставите са стране.
Додајте остатак поврћа у пасуљ
Из прокуваног пасуља оцедите воду, додајте динстану смесу, па прелијте топлом водом да сви састојци буду потопљени, а затим кувајте док све не омекша, уз доливање топле воде по потреби.
(Курир)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ