Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОРИГИНАЛНИ И НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ЧУПАВЦЕ: За свега неколико минута припреме обрадоваћете своје најближе

Уживајте у феноменалном укусу домаћих чупаваца који враћа у детињство.

1714223287_shutterstock_372789856--1-.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Чупавци су врста колача који често виђен гост на нашим празничним трпезама, обично су преливени глазуром од чоколаде и кокоса.

Миришу на детињство, на кување наших старих и један су од омиљених колача на овим просторима а могу имати различите варијације рецепата.

Ми вам данас доносимо најједноставнији рецепт за овај неодољиви колач којим данас можете обрадовати своје најближе, али и себе.

Бисквит:

3 јаја;
10 кашика шећера;
13 кашика уља;
1дл млека;
16 кашика брашна;
1 прашак за пециво;
1 ванилин шећер.
Прелив/глазура:

1,5дл млека;
150гр чоколаде за кување;
150гр маслаца;
200гр кокосовог брашна;
150гр шећера.

Припрема:

Умутите јаја, ванилин шећер и шећер - додајте млеко и уље, али мешајте непрестано. Додајте половину брашна - у другу половину додајте прашак за пециво и промешајте. Заправо је најбоље да брашно просијете и тако додате у смесу.

Плех (средње величине) науљите и поспите с мало брашна, сипајте смесу и пеците у претходно угрејану рерну на 180 степени. Пеците десетак до 15 минута (кад се бисквит почне одвајати од плеха, готов је).

Печен бисквит оставите да се мало охлади, па га исеците на коцке. Глазуру припремите тако што ћете прокувати млеко са шећером (на лаганој ватри, пазите да млеко не изгори). Кад млеко проври, додајте маслац и чоколаду. Непрестано мешати док смеса поново не прокува. Скинути с шпорета и охладити смесу да буде млака.

Исечени бисквит уваљати у глазуру, а затим у кокосово брашну. Поступак, наравно, поновите са сваком "коцком". Ако су коцке превише намочене у глазуру, сачекајте да се "оцеде".

Стилл

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas