Уживајте у феноменалном укусу домаћих чупаваца који враћа у детињство.
Чупавци су врста колача који често виђен гост на нашим празничним трпезама, обично су преливени глазуром од чоколаде и кокоса.
Миришу на детињство, на кување наших старих и један су од омиљених колача на овим просторима а могу имати различите варијације рецепата.
Ми вам данас доносимо најједноставнији рецепт за овај неодољиви колач којим данас можете обрадовати своје најближе, али и себе.
Бисквит:
3 јаја;
10 кашика шећера;
13 кашика уља;
1дл млека;
16 кашика брашна;
1 прашак за пециво;
1 ванилин шећер.
Прелив/глазура:
1,5дл млека;
150гр чоколаде за кување;
150гр маслаца;
200гр кокосовог брашна;
150гр шећера.
Припрема:
Умутите јаја, ванилин шећер и шећер - додајте млеко и уље, али мешајте непрестано. Додајте половину брашна - у другу половину додајте прашак за пециво и промешајте. Заправо је најбоље да брашно просијете и тако додате у смесу.
Плех (средње величине) науљите и поспите с мало брашна, сипајте смесу и пеците у претходно угрејану рерну на 180 степени. Пеците десетак до 15 минута (кад се бисквит почне одвајати од плеха, готов је).
Печен бисквит оставите да се мало охлади, па га исеците на коцке. Глазуру припремите тако што ћете прокувати млеко са шећером (на лаганој ватри, пазите да млеко не изгори). Кад млеко проври, додајте маслац и чоколаду. Непрестано мешати док смеса поново не прокува. Скинути с шпорета и охладити смесу да буде млака.
Исечени бисквит уваљати у глазуру, а затим у кокосово брашну. Поступак, наравно, поновите са сваком "коцком". Ако су коцке превише намочене у глазуру, сачекајте да се "оцеде".
Стилл
Бонус видео: