Уколико немате идеје за вечеру, ми вам доносимо савршен рецепт у коме ћете уживати
Сви волимо палачинке и у сланој верзији, посебно запечене палачинке. Досносимо вам савршен рецепт који вам неће одузети много времена, а гарантујемо да ће сви укућани бити одушевљени.
Прочитајте још: Девојке, ево РЕШЕЊА! За чишћење четке за шминку треба вам сапун и ЛЕГО КОЦКА (ВИДЕО)
Тесто за палачинке:
- 2 јаја
- мало соли
- 3 кашике уља
- 300 милилитара млека
- 300 милилитара киселе воде
- 200 грама брашна.
Све добро миксером умутити и пржити палачинке, равномерно са обе стране. Од ове смесе требало ни да испадне око 12 палачинки, али све зависи од пречника тигања.
Припрема фила:
Упржити 2 главице исецканог црног лука, па додати млевено месо. Динстати док не буде готово. Склонити са рингле и зачинити. По жељи, уколико желите сочније палачинке, измиксати још 2 свежа парадајза и помешати у млевено месо.
Прочитајте још: Моћни састојак ЂУМБИРА има јако деловање у борби против инфекција: Зашто би чешће требало да се нађе на менију?
На сваку палачинку стављати фил од млевеног меса и увијати их. Ређати у ватросталну посуду у круг, као питу.
Припрема прелива:
Прочитајте још: Еликсир младости са наше пијаце кошта 45 динара, а спречава боре
Умутити 2 јаја и 1 киселу павлаку и прелити преко палачинки. Посути са 100 грама ренданог качкаваља. Пећи на 200 степени око 15 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ