Рецепт који ће вас оборити с ногу
Oglas
Потребно је:
- 600 г смрзнутог ослића
- 1 кашика зачина за рибу
- млевена паприка
- 2 кашика кукурузног брашна
- 2 кашике хлебног брашна
- соли, уља
- 1 главица белог лука
- веза першуновог листа
Припрема:
Рибу очистити од коже, па је исећи на пола и у средини склонити све што је црно (јер је то горко) . Исеци на комаде. Измешати брашно једно и друго, додати млевену паприку, зачин за рибу и со.
Рибу уваљати у брашно, а вишак отрести.
Спустити рибу у врело уље. Смањити и пржити на средњој температури. Кад порумени полако окренути. Пржену рибу вадити на папирни убрус.
Ситно исецкати бели лук, додати једну кашику воде и додати сецкан першун.
На свако парче рибе ставити кашичицу белог лука.
Навући послужавник са рибом у кеси и оставити на топлом до сервирања.
Врхунско јело је пред вама!
Пријатно!
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas