Ово је рецепт за најукуснији у најбржи чоколадни колач.
Иако се пече, за припрему овог колача неће вам требати више од 15 минута, а ни гомила судова.
Када се буде испекао, биће то најједноставнији али најукуснији чоколадни колач који сте пробали.
Прочитајте још: Рецепт за домаћу КРЕМПИТУ: Кремаст колач који је готов за час! (РЕЦЕПТ/ФОТО)
За мере користити шољу од 2 децилитра.
САСТОЈЦИ
Тесто
2 шоље брашна
2 шоље шећера
пола шоље уља
2 шоље јогурта
2 кашичице соде бикарбоне
2 кашичице тамнијег какао праха
Прелив
10 кашика шећера
10 кашика млека
100 грама маслаца
100 грама чоколаде за кување
ПРИПРЕМА
У посуду за мућење ставите прашкасте састојке: брашно, соду бикарбону и какао. Додајте шећер и добро промешајте.
Постепено сипајте јогурт и непрестано мутите како се не би стварале грудвице и на крају додајте уље.
Мутите миксером пар минута, све док маса не буде глатка.
Округли плех обложите папиром за печење и сипајте масу.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 200 степени око 30 мин.
Прочитајте још: Идеалан колач за топле дане: Чизкејк са лимуном и кокосом
Док се колач пече, направите прелив.
У посудицу ставите сецкани маслац, млеко, шећер и чоколаду, и мешајте на лаганој ватри док се све не истопи и док се не добије фини густи прелив.
Печен и још врућ колач у плеху исеците на једнаке коцке и прелијте свуда са преливом.
Оставите колач да се хлади док упија прелив.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ