Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАПРАВИТЕ НАЈБОЉУ ПИТУ КРОМПИРУШУ: Много је лакше него што мислите

Пита кромпируша са готовим корама се прави брзо и лако, а овај рецепт је убедљиво најбољи. Уживајте!

1726471761_shutterstock_2195018859.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

 

Сигурно сте бар једном до сада правили питу кромпирушу. Ако желите да пробате побољшану верзију чувене пите кромпируше, онда предлажемо да испробате овај рецепт. Коре се премазују павлаком, јајима и млеком, па је сама пита много сочнија. Такође, ову питу можете да правите и са домаћим корама, а одлична је за доручак или вечеру. 

Састојци: 
750 г кромпира

1 црни лук

1 кашичица слатке зачинске паприке

1 равна кашичица бибера

1 кашичица сушеног босиљка

За премазивање кора:

5-6 пуних кашика киселе павлаке

3 кашике млека

3 кашике уља

2 јајета

За премазивање пите: 

1 јаје

2-3 кашике млека

Припрема: 

Кромпир ољуштите и исеците на коцкице, па га скувајте. Док се кромпир за питу кува, у тигању загрејте мало уља, па пропржите ситно сецкани црни лук. Сипајте мало воде, па додајте слатку паприку, босиљак и бибер. Лепо промешајте. У другој посуди помешајте киселу павлаку, млеко, уље и јаја и све то добро сјединте. Готово кромпир процедите и зачините, па испасирајте, а онда додајте пропржени лук и промешајте. Прву кору премажите смесом са јајима, па преко ставите другу кору, опет премажите смесом са јајима, па ставите трећу кору. Трећу кору премажите испасираним кромпиром. Затим мало савијте ивице и уролајте питу кромпирушу. Питу ређајте у плех обложен пек папиром. Понаваљајте процес све док имате састојке. Готове пите кромпируше премажите јајетом које сте умутили са млеком. Исеците на парчиће, па пеците питу у загрејаној рерни на 200°Ц око 30 минута. 

Информер 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas