Пита кромпируша са готовим корама се прави брзо и лако, а овај рецепт је убедљиво најбољи. Уживајте!
Сигурно сте бар једном до сада правили питу кромпирушу. Ако желите да пробате побољшану верзију чувене пите кромпируше, онда предлажемо да испробате овај рецепт. Коре се премазују павлаком, јајима и млеком, па је сама пита много сочнија. Такође, ову питу можете да правите и са домаћим корама, а одлична је за доручак или вечеру.
Састојци:
750 г кромпира
1 црни лук
1 кашичица слатке зачинске паприке
1 равна кашичица бибера
1 кашичица сушеног босиљка
За премазивање кора:
5-6 пуних кашика киселе павлаке
3 кашике млека
3 кашике уља
2 јајета
За премазивање пите:
1 јаје
2-3 кашике млека
Припрема:
Кромпир ољуштите и исеците на коцкице, па га скувајте. Док се кромпир за питу кува, у тигању загрејте мало уља, па пропржите ситно сецкани црни лук. Сипајте мало воде, па додајте слатку паприку, босиљак и бибер. Лепо промешајте. У другој посуди помешајте киселу павлаку, млеко, уље и јаја и све то добро сјединте. Готово кромпир процедите и зачините, па испасирајте, а онда додајте пропржени лук и промешајте. Прву кору премажите смесом са јајима, па преко ставите другу кору, опет премажите смесом са јајима, па ставите трећу кору. Трећу кору премажите испасираним кромпиром. Затим мало савијте ивице и уролајте питу кромпирушу. Питу ређајте у плех обложен пек папиром. Понаваљајте процес све док имате састојке. Готове пите кромпируше премажите јајетом које сте умутили са млеком. Исеците на парчиће, па пеците питу у загрејаној рерни на 200°Ц око 30 минута.
Информер
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ