Рецепт за најбољи војвођански гулаш добро запамтите, јер ће вам тражити свако коме послужите ово изванредно јело.
Људи обично тврде да је традиционални мађарски гулаш једно од најукуснијих јела, али само док не пробају војвођански! Наиме, спрема се једноставније, а тајна његовог посебног шмека крије се у сувој сланиници која се мало пропржи. Важно је да се месо дуго крчка, како би било што сочније и меканије, а можете га служитт уз прилог по жељи, најбоље уз кромпир или тестенину.
Неопход
не намирнице:
700 г јунећег меса
150 г суве сланине
3 главице црног лука
3 чена белог лука
200 мл белог вина
200 мл јунећег бујона
200 мл сока од парадајза
1 кашичица зачинске паприке
1/2 кашичице љуте туцане паприке
со, бибер
Начин припреме:
Месо исеците на веће коцке, а сланину нешто ситније. У шерпу ставите сланину, па је кратко пропржите, а затим додајте црни лук исечен на тракице. Диснтајте док лук не омекша, а затим додајте месо.
Убаците ситно сецкани бели лук, додајте сок од парадајза, па крчкајте 5-10 минута.
Сипајте вино и говеђи бујон, додајте зачине, све промешајте и поклопите. Крчкајте на лаганој ватри док месо не буде у потпуности мекано.
Уколико има потребе у току кувања доливајте по мало воде.
Стилл
Бонус видео
ратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ