Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈСОЧНИЈИ ВОЈВОЂАНСКИ ГУЛАШ: Посебан шмек му даје 1 састојак

Рецепт за најбољи војвођански гулаш добро запамтите, јер ће вам тражити свако коме послужите ово изванредно јело.

1731582912_shutterstock_1278199396.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Људи обично тврде да је традиционални мађарски гулаш једно од најукуснијих јела, али само док не пробају војвођански! Наиме, спрема се једноставније, а тајна његовог посебног шмека крије се у сувој сланиници која се мало пропржи. Важно је да се месо дуго крчка, како би било што сочније и меканије, а можете га служитт уз прилог по жељи, најбоље уз кромпир или тестенину.

Неопход

не намирнице:

700 г јунећег меса
150 г суве сланине
3 главице црног лука
3 чена белог лука
200 мл белог вина
200 мл јунећег бујона
200 мл сока од парадајза
1 кашичица зачинске паприке
1/2 кашичице љуте туцане паприке
со, бибер
Начин припреме:

Месо исеците на веће коцке, а сланину нешто ситније. У шерпу ставите сланину, па је кратко пропржите, а затим додајте црни лук исечен на тракице. Диснтајте док лук не омекша, а затим додајте месо.

Убаците ситно сецкани бели лук, додајте сок од парадајза, па крчкајте 5-10 минута.

Сипајте вино и говеђи бујон, додајте зачине, све промешајте и поклопите. Крчкајте на лаганој ватри док месо не буде у потпуности мекано.

Уколико има потребе у току кувања доливајте по мало воде.

Стилл

Бонус видео

 

ратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas