Најмекше погачице свих времена добијају се тако једноставно да просто нећете веровати док не пробате.
Потребно је:
- 2 шоље брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 шоље кајмака
- 1/2 шоље јогурта
- 1/2 шоље маслаца (отопљеног)
- млеко по потреби
Припрема:
У великој чинији помешајте брашно, прашак за пециво и со. Додајте кајмак, јогурт и отопљени маслац. Добро промешајте да се сви састојци сједине. Постепено додајте млеко по потреби док месите тесто. Циљ је добити мекано, глатко тесто које се не лепи за руке. Пребаците тесто на брашном посуту радну површину и лагано га месите неколико минута. Развуците тесто на дебљину отприлике 1 цм и користите модлу или чашу да изрезујете погачице жељеног облика. Ставите их на плех обложен папиром за печење. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200 степени око 15-20 минута, или док погачице не добију лепу златносмеђу боју. Послужите их топле са додатком кајмака по жељи.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ