Доносимо вам рецепт за укусне јапанске палачинке које морате пробати.
Јапанске палачинке се праве од идентичних састојака као и оне класичне, али на потпуно другачији начин, те је и укус нешто посебно. Оне се издвајају необичним изгледом - пуфнасте су, мекане, пахуљасте и дебељушкасте, подсећају на слатки облак! Јапанске палачинке се праве техником суфлеа и невероватно су популарне у овој азијској земљи.
Иако је број састојака минималан и подразумевају основно из наше кухиње, сама припрема јапанских палачинки није брза и проста. Захтева мало стрпљења и умешности, али када пажљиво пратите корак по корак неће бити простора за грешку. Најважније је да имате добар тигањ, онај са нелепљивим дном, и поклопцем, те да умутите добар шам од беланаца.
Јапанске палачинке се традиционално сервирају са путером, прах шећером и јаворовим сирупом или медом. Често се служе и са свежим воћем и шлагом или сладоледом.
Потребни састојци:
Део са жуманцима:
1 жуманце
1 кашика шећера
2 кашике млека
3 кашике брашна
1/4 кашичице прашка за пециво
Део са беланцима:
2 већа беланца
1/8 кашичице винског прашка за пециво (ако немате вински прашак за пециво, можете да га замените са 1/2 кашичице лимуновог сока)
1, 5 кашика шећера
Умутите жуманце са једном кашиком шећера тако да добијете пенасту смесу. Постепено додајте млеко. Просејте брашно и прашак за пециво и добро умутите, тако да добијете компактну масу.
Беланца умутите са винским прашком за пециво тако да добијете пенасту смесу, додајући мало по мало шећера тако да се формира чврст шам. Кључно је да шам буде добро умућен, али опет не превише.
Једну трећину умућених беланаца додајте у чинију са жуманцима, и мешајте шпатулом док се све фино не сједини. Додајте половину преосталих беланаца и умутите, пазећи притом да смеса не "падне". На крају ову новодобијену смесу пребаците у преостала беланца и шпатулом сједините.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ