Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕЦЕПТИ

НАЈМЕКШЕ ЈАПАНСКЕ ПАЛАЧИНКЕ: Сваки залогај се топи у устима

Доносимо вам рецепт за укусне јапанске палачинке које морате пробати.

1731158376_shutterstock_2230140935.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Јапанске палачинке се праве од идентичних састојака као и оне класичне, али на потпуно другачији начин, те је и укус нешто посебно. Оне се издвајају необичним изгледом - пуфнасте су, мекане, пахуљасте и дебељушкасте, подсећају на слатки облак! Јапанске палачинке се праве техником суфлеа и невероватно су популарне у овој азијској земљи.

 

Иако је број састојака минималан и подразумевају основно из наше кухиње, сама припрема јапанских палачинки није брза и проста. Захтева мало стрпљења и умешности, али када пажљиво пратите корак по корак неће бити простора за грешку. Најважније је да имате добар тигањ, онај са нелепљивим дном, и поклопцем, те да умутите добар шам од беланаца.

Јапанске палачинке се традиционално сервирају са путером, прах шећером и јаворовим сирупом или медом. Често се служе и са свежим воћем и шлагом или сладоледом.

Потребни састојци:
Део са жуманцима:

 

1 жуманце
1 кашика шећера
2 кашике млека
3 кашике брашна
1/4 кашичице прашка за пециво
Део са беланцима:

2 већа беланца
1/8 кашичице винског прашка за пециво (ако немате вински прашак за пециво, можете да га замените са 1/2 кашичице лимуновог сока)
1, 5 кашика шећера

Умутите жуманце са једном кашиком шећера тако да добијете пенасту смесу. Постепено додајте млеко. Просејте брашно и прашак за пециво и добро умутите, тако да добијете компактну масу.

Беланца умутите са винским прашком за пециво тако да добијете пенасту смесу, додајући мало по мало шећера тако да се формира чврст шам. Кључно је да шам буде добро умућен, али опет не превише.

Једну трећину умућених беланаца додајте у чинију са жуманцима, и мешајте шпатулом док се све фино не сједини. Додајте половину преосталих беланаца и умутите, пазећи притом да смеса не "падне". На крају ову новодобијену смесу пребаците у преостала беланца и шпатулом сједините.

Блиц жена 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas