Испробајте савет искусних домаћица
Качамак је традиционално јело са наших простора, а некада је важио са „сиротињску храну“. Времена су се променила и качамак је данас радо виђен гост на трпези, јер се брзо спрема, веома је здрав и укусан.
Рецепт за ово јело је врло једноставан и пре свега економичан, а традиционални начин припреме је промењен само са једном намирницом – маслацем.
Маслац качамаку даје посебну ноту и верујемо да ће вам се комбинација укуса веома допасти.
Качамак - састојци:
4 шоље воде
1 кашичица соли
1 шоља жутог кукурузног брашна
3 кашике маслаца
Качамак - припрема:
У шерпу ставите воду и додајте со, па оставите воду да прокључа.
Када вода прокључа, полако, све време мешајући, сипајте кукурузно брашно.
Смањите температуру и све време мешајте док вода не испари, а брашно се довољно не згусне.
Шерпу склоните с вруће рингле, па додајте маслац и све добро промешајте.
Качамак служите топао са младим сиром или киселим млеком.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ