Земичке можете да служите као замену за хлеб, али су одличне и када желите да направите бургере.
Земичке се праве слично као и лепиње, а са овим рецептом тесто сигурно успева. Ако у тесто додате сирће, оно ће помоћи да брже надође, а уље и путер ће их учинити најмекшим до сада. Испробајте и ви овај рецепт за земичке који сигурно успева.
Састојци:
- 1/2 свежег квасца
- 1 кашичица шећера
- 250 мл топлог млека
- 450 г брашна
- 1 јаје
- 40 мл уља
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1 кашика путера
- 1 кашика сирћета
- За премазивање:
- 1 јаје
- 1 кашичица киселе павлаке
Рецепт за мекане земичке:
У посуди издробите квасац, додајте шећер и сипајте топло млеко. Добро промешајте, па покријте провидном фолијом и оставите да се активира неких 10 минута. Затим додајте просејано брашно са прашком за пециво, јаје, сипајте уље, истопљени путер и сирће. Умесите мекано тесто и покријте провидном фолијом, па оставите да одмори неких сат времена.
На побрашњеној површини кратко премесите тесто и поделите на шест једнаких делова. Обликујте лоптице, па опет покријте провидном фолијом и оставите да одморе 15 минута.
Поређајте земичке на плех обложен пек-папиром, па премажите јајетом које сте умутили са киселом павлаком и поспите сусамом.
Пеците у загрејаној рерни на 200 °C око 20 минута.
(Новости)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ