Практичан рецепт.
Потребно је:
- 3 јаја
- 100 гр сира
- 50 гр суве сланине
- 100 гр паризера
- 1 веза младог лука
- 200-250 мл киселе воде
- 150 гр кукурузног брашна
- мало соли
- 1/2 прашка за пециво
- 50 мл уља
Прочитајте још: САВРШЕН РУЧАК: Данас припремамо гулаш са пилећом џигерицом (ФОТО/ВИДЕО)
Припрема:
Пропржити на коцке суву сланину и на коцкице паризер. Извадити, па у ту масноћу убацити сецкан млад лук. Јаја умутити, додати уље, брашно са прашком за пециво.
Фото: Приватна архива
Додати измрвљен сир оставити једну коцкицу. Убацити у пржен паризер и суву сланину (оставити за две кажике са стране.
Прочитајте још: ВРЕДИ ПРОБАТИ: Данас припремамо домаћу саламу шункарицу (ФОТО/ВИДЕО)
Фото: Приватна архива
На крају додати пржен лук и киселу воду и све деобро изједначити. Плех обложити пек папиром па на дно ставити остатак пржене сланине и паризера и распоредити по дну и излити тесто преко сланине. Пећи на 210 степени Ц око сат времена. Служити топло како год вам је потребно.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ