Туристичка организација Србије изабрала је најукуснији рецепт за ванилице Милице Живановић из Беле Цркве.
Постоје укуси по којима се памти неко време, догађај, или читава дестинација. Постоје укуси које памтимо и желимо да их се увек сећамо. Постоје ванилице, које су увек више од укуса.
Прочитајте још: Божанствени пуњени модри патлиџан, а могу и тиквице! (РЕЦЕПТ)
Састојци:
- 200 г масти
- 3 кашике шећера
- јаје
- жуманце
- 1/2 лимуна
- сок 1 лимун кора
- 450 г брашна
- 2 кесице ванилин шећера
- 250 г шећера у праху
- 250 г џема од шљива
Припрема:
Умутите маст са 3 кашике шећера, једним целим јајетом и једним жуманцетом, соком од половине лимуна и наренданом кором од једног лимуна (кору рендати на ситно ренде).
Пеците ванилице у загрејаној рерни.
Додајте 450 г брашна и замесити тесто. Побрашњавити радни део и развући тесто. Рерну загрејати на 180 Ц. Модлицама вадите ванилице, ређате их на плех (који је намашћен или обложен папиром) док не порумене. Испечене ванилице оставите да се прохладе.
Прочитајте још: Брз РЕЦЕПТ за чувену ШВАРЦВАЛД ТОРТУ од вишања за 400 динара
У дубоком тањиру помешајте ванилин шећер и шећер у праху. Прохлађене ванилице намажите пекмезом и преклопите другом, а одна је уваљајте у претходно помешан прах шећеру и ванил шећер.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ