Ако вам је потребан прилог, ту је гвакамоле
Гвакамоле је једноставни прилог који се може мазати на хлеб или тортиља чипс, или послужити као салата уз месо или рибу. Гвакамоле се прави лако, од само пар састојака, а може да стоји један дан у фрижидеру. Обожавамо га због богатот укуса авокада, лагане киселости лимуна и ароматичног коријандера. Ево како се прави гвакамоле!
Састојци:
- 2 зрела авокада
- 1 лимун
- 1 млади лук
- 1 мали парадајз, исечен на коцкице
- 1 чен белог лука, згњечен
- со и бибер по укусу
- свежи коријандер
Рецепт:
Исеците авокадо на пола и уклоните коштице. Извадите месо авокада кашиком и ставите у чинију. Додајте сок од лимуна преко авокада да бисте спречили да потамни, и дали му свеж укус. Уз помоц́ виљушке изгњечите авокадо док не добијете гушц́у пасту.
Додајте сецкани млади лук, парадајз исечен на коцкице и изгњечени бели лук у чинију са авокадом. Све састојке добро измешајте док се не сједине.
Пробајте гвакамоле и посолите и побиберите по укусу. Ако желите, можете додати и сецкани коријандер за свеж укус. Послужите гвакамоле одмах са тортиља чипсом или у комбинацији са другим мексичким јелима.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ