Испробајте необичан рецепт за мармеладу.
Да ли сте приметили да су продавнице тренутно препуне лимунова и поморанџи? Да ли сте икада раније правили мармеладу од поморанџи? Ево мог омиљеног рецепта, супер је једноставан.
Прочитајте још: Оригинална ЦЕЗАР САЛАТА има ТАЈНИ САСТОЈАК који ретко ко ставља, а чини је посебно укусном! (РЕЦЕПТ)
Мармелада од поморанџе
Састојци
- 4 средње поморанџе
- 2 средња лимуна
- 2–1/2 шоље воде
- 1/8 кашичице. прашак за пециво
- 1 паковање пектина (количина се одређује према упутству са паковања)
- 1/2 кашичице. путер или маргарин
- 5–1/2 шоље шећера
Припрема
Дезинфикујте и осушите тегле.
Уклоните обојени део коре са поморанџи и лимуна љуштилицом за поврће. Исеците на танке кришке. Помешајте коре, воду и прашак за пециво у великој шерпи. Пустите да проври. Смањите ватру на средње ниску, поклопите и оставите да се крчка 20 минута, повремено мешајући.
Додајте воће и сок. Покријте и кувајте још 10 минута.
Умешајте пектин у припремљено воће у лонцу, додајте путер да бисте смањили стварање пене. Доведите смесу до потпуног кључања на јакој ватри, непрестано мешајући. Умешајте шећер. Вратите до потпуног кључања и кувајте тачно 1 минут, непрестано мешајући.
Склоните са ватре. Уклоните пену металном кашиком. Пажљиво успите врућу мармеладу одмах у припремљене тегле.
Ако желите да пастеризујете мармеладу, ставите тегле у кључалу воду и оставите да се кува 20 минута. Увијте у пешкире.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК