Укућани ће се одушевити
Предност овог једноставног рецепта је у томе што се може веома лако прилагодити свим укусима: може бити хранљива ужина за децу, али заслужује, а уз неке додатке је и одличан избор за лагани летњи ручак или вечеру.
У име здравља, у рецепту испод користи се интегрални пиринач, али слободно користите и друге врсте пиринча, нећете погрешити.
Овде се у пиринач додаје испробана комбинација броколија и добре количине чедар сира, али слободно убаците омиљено поврц́е – не изостављајте сир, с једне стране, због укуса али и зато што служи за везивање смесе.
Лако се праве, а крајњи резултат је истовремено узбудљив и укусан.
Састојци:
- 1/3 шоље броколија, сецканог
- 1 и 1/4 шоље куваног смеђег пиринча
- 1 велико јаје
- 1/4 кашичице белог лука у праху
- 1/3 шоље ренданог сира чедар
- со и бибер по укусу
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени и припремите калуп за мафине са 6 делова. Помешајте све састојке у чинији, а затим сипајте смесу у калупе за мафине! Пеците мафине 25 минута док не порумене, а затим оставите да се хладе неколико минута пре сервирања.
Пријатно!