Пилетина у пиву као данашња идеја за ручак.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
- 3 комада пилећег меса батака + карабатак
- 2 главице црвеног/црног лука
- 350 мл. пива
- 150 мл. воде
- 5 кашика уља
- 1/2 кашичице алеве паприке
- 3 чена белог лука
- со, бибер, туцана паприка по укусу
Прочитајте још: Данашњи посни ручак: Потребна су вам ИНТЕГРАЛНА БРАШНА И КУПУС (ФОТО/ВИДЕО)
Упутство за припрему:
Пилетину посолите, побиберите, сипајте 2 кашике уља, алеву паприку, туцану паприку и бели лук исечен на коцкице. Можете припремати одмах, а можете и оставити пар сати или целу ноћ у зачинима.
У шерпу сипајте преостало уље и пропржите пилетину пар минута, да мало ухвати корицу. Када је пилетина ухватила корицу, додајте црни лук исечен на коцкице, пропржите све заједно још пар минута.
Прочитајте још: Освежите дом у духу ПРОЛЕЋА: Промените ове 4 ствари
Затим додајте пиво, воду, поклопите и динстајте око 50 минута. Кад су се пиво и вода укували, готова пилетина ће изгледати овако. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ