Ако волите да једете пецива, онда је најбоље решење да увек имате спремно лудо тесто у кеси у фрижидеру. Лудо тесто је практично и увек га треба имати у фрижидеру јер од њега можете направити шта год желите.
Ако волите да једете пецива, онда је најбоље решење да увек имате спремно тесто у фрижидеру. Многе домаћице избегавају да праве тесто, али овај рецепт ће вас одушевити.
Такозвано „лудо тесто” било је хит осамдесетих година прошлог века, а неке домаћице су га тек недавно откриле и одушевљене су њиме. У фрижидеру може да стоји и до недељу дана, битно је само да стоји у кесици. Може се десити да се тесто толико дигне да почне да излази из кесе, па га у том тренутку преполовите и један део пребаците у другу кесу.
Ако у било ком тренутку пожелите кифлице, переце, пицу, крофне и сл., довољно је да отворите врата фрижидера и науљеним рукама узмете теста колико вам је потребно. Када користите тесто, оставите га десетак минута на собној температури и развуците га на побрашњеној површини.
Припрема:
У чинију сипајте топло млеко (500 мл), додајте квасац (42 г) и шећер (једна кашика) и мешајте док се сви састојци не сједине. Затим поклопите и оставите десет минута да се активира. У другој посуди помешати просејано брашно (око килограм, може и мало више), прашак за пециво (пола кашичице) и со (једна кашичица), па додати уље (50 мл) и јогурт (200 мл) и два јајета.
Смесу сјединити, па додати активирани квасац и замесити тесто. Науљите га, па прекријте провидном фолијом и оставите да се диже око сат времена. Можете га користити одмах, или га можете чувати у фрижидеру. Ако одлучите да га чувате у фрижидеру, обавезно га ставите у кесу коју ћете затворити.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ