Сјајан предлог за посне дане
За све љубитеље пита, овај рецепт сигурни смо да ћете га обожавати, посебно у посним данима који су пред нама.
Прочитајте још: Одличан рецепт врхунског укуса: Обрадујте укућане брзом ужином (ВИДЕО)
Састојци:
500 г празилука
150 г пиринча или кус куса
100 мл минералне воде
100 мл уља, 75 мл за пржење 25 мл за преливање кора
500 г кора за питу
со, бибер, суви зачин по укусу
шаргарепа
Припрема:
У шерпицу ставите пиринач са мало соли, додајте воду и кувајте док се пиринач не скува, али водите рачуна да не буде прекуван. Ако имате кус кус, он је још боља опција, јер вам је за кување потребно свега 4 минута.
Када припремите пиринач или кус кус, у већи и дубљи тигањ сипајте неколико кашика уља. Празилук очистите па га исеците на пола, а затим и на што тање шнитице. Празилук затим ставите у тигањ и пржите на благој ватри. Након неколико минута додајте једну нарендану шаргарепу и њу пропржите заједно са празилуком. Када омекша, додајте пиринача или кус кус и зачине.
Једну кору затим попрскати са киселом водом и уљем па разбацати фил свуда по кори онда ставити и другу кору преко ,попрскати је са смесом од киселе воде и уља и исто урадити са филом и тако урадити и са трећом кором.Увити их у ролат, па их ставите у плех, обавезно користите папир за печење.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ