Чувени британски кувар Џејми Оливер осмислио је своју варијанту популарне салате, а одушевиће вас колико је она једноставна за припрему
Цезар салата једна је од најпопуларнијих оброк-салата на планети, а врло је омиљена и зато што вам за њу не треба много времена и састојака.
Први пут је направљена пре скоро сто година, када је италијански емигрант Цезар Кардини у свом ресторану у Тихуани 1924. године морао да импровизује након што су потошене залихе хране у кухињи током прославе 4. јула.
Варијанта његове салате је много, а познати британски кувар Џејми Оливер осмислио је верзију без пилећег меса. Уместо њега, он користи инћуне, што је савршено за летње дане, али ви наравно можете уместо њих ипак ставити гриловану пилетину, уколико више волите.
Састојци:
главица зелене салате
1 чен белог лука
2 кашике маслиновог уља
½ лимуна
30 грама пармезана (и још за сервирање)
2 кашичице ворчестер соса
75 мл немасног јогурта
2 филета инћуна у маслиновом уљу, или 250гр пилетићег филеа
морска со по укусу
Припрема:
1.Одвојте и баците све увеле или тамнозелене спољне листове зелене салате.
2.Добро исецкајте салату на листиће жељене величине, оперите хладном водом и исушите.
3.За прелив, ољуштите и ситно исецкајте бели лук, па у чинији помешајте с маслиновим уљем.
4.Нарендајте пармезан, исцедите сок од лимуна.
5.Додајте ворчестер сос и јогурт, па све добро умутите.
6.Грубо исецкајте и додајте инћуне, зачините с мало морске соли и свеже млевеног црног бибера, па поново умутите.
7.Сипајте прелив преко зелене салате, па преко грубо нарендајте још мало пармезана ако желите. Добро протресите и сервирајте.
Преостаје само да уживате!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ