Купус док се кува има специфичан мирис и обично се додају зачини како би се он ублажио
Купус је једна од најзаступљенијих намирница код нас. Од купуса можете да правите салату, корситите као прилог, али и главно јело. Ипак, једно од најпознатијих јела је свакако слатки купус.
Како бисте га припремили потребне су вам јефтини састојци, а ово јело на кашику многи воле. Ипак, купус док се кува има специфичан мирис и обично се додају зачини како би се он ублажио.
Али, постоје још две намирнице које вам могу помоћи!
Презле
Оне могу да неутралишу мирис слатког купуса, па слободно додајте једну кашичицу у шерпу. Немојте да претерујете, а презле ће вам помоћи да се и сос мало згусне.
Млеко
Млеко неутралише сваку непријатну арому, али захваљујући њему купус постаје мекши. За пола килограма купуса потребно је пола шоље млека, преноси Ствар укуса.
(Ало)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ