Зна се да проклијали кромпир није добар за здравље, па вам откривамо најједноставнији могући начин да то спречите
Кромпир је намирница која би требало да се чува на сувом и тамном месту, попут подрум или гараже, али немају сви могућност да правилно складиште кромпир. Ако се кромпир налази на светлом и влажном месту, он почиње да клија и брзо губи своју чврсту текстуру и препознатљив укус. Али постоји једноставан начин како ћете то спречити, а потребна вам је само једна јабука.
Све што треба да урадите је да у своју гајбицу или врећу с кромпиром додате једну јабуку и то у средину. Јабука производи и испушта етилен, природни гас који спречава настанак корена и проклијавање кромпира. Међутим, јабуке такође утичу на пребрзо сазревање другог воћа и поврћа па их треба чувати даље од њих.
Кромпир који се чува с јабуком остаје чврст и без клица чак и након осам недеља, за разлику од кромпира који се чува без јабуке; а они су „углавном мекани, наборани и тужног изгледа.“ Зато додајте јабуку и кромпир ће вам много дуже трајати.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ