Пуњене паприке на италијански начин
Свака домаћица има свој рецепт за пуњене паприке, а у многим земљама се спремају на различите начине. Свако има свој трик састојак који их чини много укуснијим, а можемо рећи да Италијани спремају најбоље. Ако волите њихову кухињу гарантовано ће вам се допасти и овај рецепт за пуњене паприке. Они користе пармезан и моцарелу, али и пињоле. Српске домаћице ретко користе пињоле када кувају, али ове јестиве семнке бора чине свако јело апсолутно неодољивим.
Састојци:
- 4 велике црвене или зелене паприке
- 1 велики црни лук
- 2 чена белог лука
- 1 кашика оригана
- 1/2 шоље пињола
- 300 г млевеног меса
- 1/2 шоље пиринча
- 1 јаје
- 2 кашике парадајз пиреа
- 1/2 шоље свеже менте
- 1 веза першуна
- 200 г моцарела сира
- 100 г пармезана
Припрема:
Паприке оперите, па пресеците на пола. Извадите семенке и петељку, па премажите маслиновим уљем, споља и унутра. Поређајте на плех обложен пек папиром и пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 20 минута. У тигању на мало уља пропржите сецкани црни и бели лук, као и оригано. Када лук омекша додајте пињоле и кратко их тостирајте. У посуди помешајте млевено месо, лук са пињолама, пиринач који сте претходно скували, парадајз пире, секцану нану и першун, пармезан и јаје. Зачините по жељи и све добро сједините. Напуните паприке, па поспите ренданом моцарелом и пеците у загрејаној рерни на 160°Ц око 45 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ