Док траје сезона тиквица требало их јести што чешће јер су богате водом, нискокалоричне, садрже витамин Ц и Б, калијум
Тиквице имају и доста влакна, која су важна за пробаву и држе нас ситим, регулишу крвни притисак и рад срца. Доносимо вам рецепт за хлеб од тиквица који можете послужити као пређело или као лагани доручак или вечеру.
Рецепт за хлеб од тиквица
Састојци:
- 2 тиквице
- 320 г брашна (може и интегрално)
- 1/2 кесице прашка за пециво
- со, бибер и зачини по жељи
- 120 мл уља
- 170 мл јогурта
- 2 јаја
- 150 г сира (може и биљни)
- сусам
Прочитајте још: Слани мафини са јајима за доручак: Направите уобичајене намирнице на креативан начин
Припрема:
Тиквице нарендајте на крупније ренде, па их сједините са свим осталим састојцима. Добро промешајте да уједначите смесу. Сипајте је у подмазан калуп, поспите сусамом и пеците на 190 степени око 35 минута, док не порумени. Оставите да се охлади па извадите из калупа и исеците на шните.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ