Ако сте сладокусац, ову посластицу морате пробати
Потребно :
За коре :
12 беланаца
200 г шећера
200 г ораха
4 кашике млевеног кекса
4 кашике брасна
Од ове количине смесе, испеците 4 коре, које ћете пећи у плеху са пек папиром.
Припрема:
3 беланца мутити док не постану чврста, потом постепено додавати шећер, и мутити још мало. Додати 50 г шећера, 50 г ораха, 1 касику брашна и 1 кашику млевеног кекса, све то ручно умесати .
Сипати у калуп пречника 22 цм и пеци на 180° 15 минута .
Фил :
12 жуманаца
250 гр шећера
1300 мл млека
4 кесице пудинга од ваниле
260 г млевеног кекса
250 г црне чоколаде
250 г маслаца
Жуманца умутити са шећером, пудингом и мало млека .
Остатак млека ставити да проври .
Када млеко проври, умесати пудинг, па мешати док се не згусне .
Додати одмах маслац у вруће, и умутити миксером .
( маслац пре мућења држатил на собној температури )
Оставити да се фил охлади .
Када је фил хладан поделити га на два дела, у један део умешати кекс, у други део отопљену чоколаду .
Торту филовати, кора, кекс фил, чоколадни фил .
Оставити торту у калупу преко ноћи да се охлади .
Потом торту украсити шлагом, или слатком павлаком .
Украсити умућеном слатком павлаком.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ