Једноставан недељни ручак.
Једно од омиљених српских јела је свакако пилећи паприкаш. Не заштева спацијалне састојке, брзо се прави, а укус је савршен. Заситиће и најизбирљивије.
Прочитајте још: КАКО СЕ ПРАВИ СИТНИ СИР? Готов за 30 минута, а не треба вам посебна опрема (РЕЦЕПТ)
Рецепт за пилећи паприкаш
Састојци:
- 2 већа батака или карабатака
- 1 кг кромпира
- 1 дл уља
- 1 већа шаргарепа
- 1 дл сока парадајза
- 2 главице црног лука
- 1 кашичица алеве паприка
- 2 кашике брашна
- млевени бибер
- першунов лист
- со
На уљу пропржите посољене батаке или карабатаке.
У шерпи у којој ћете кувати паприкаш такође на загрејаном уљу пропржите ситно исецкан црни лук, па кад се зацакли додати на колутове исечену шаргарену, посолите по укусу, сипајте пола чаше воде и динстати уз повремено доливање воде.
Када је све упола кувано додајте сок од парадајза, очишћен и на коцке исечен кромпир, исецкано готово месо. Обавезно сипајте и уље у ком се пржила пилетина, даће посебан шмек јелу. Сипајте пола литра воде и све заједно кувајте док не буде готово.
Пред крај направите запршку од мало уља, брашна и алеве паприке и кувајте још двадесетак минута уз повремено мешање.
Куван паприкаш скинути са ватре, умешати пола кашичице ситно исецканог першуновог листа и мало млевеног бибера.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ