На овом слаткишу ће вам позавидети сви гости.
Потребно је:
- 500 мл слатке павлаке
- 300 мл млека
- 2 кесице ванилин шећера
- 10 г (кесица) желатина у праху
За прелив:
- 300 г малина
- 2 кашике шећера
- 1 кашичица густина
Прочитајте још: Здраве рибље пљескавице: Гурмански оброк за дијету (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Желатин, према упутству с паковања, потопите у хладну воду и оставите да набубри. Слатку павлаку, млеко и ванилин шећер кувајте на лаганој ватри док не проври, па скините с рингле, додајте желатин и мешајте док се не отопи. Смесу распоредите у стаклене чаше, оставите да се охлади на собној температури, па тек онда убаците у фрижидер да се мало стврдне.
Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)
За то време, на лаганој ватри кувајте малине и шећер. Кад се малине распадну додајте густин претходно размућен у мало воде. Све још мало прокувајте и прохладите, па тиме прелијте панакоту. Чаше поново вратите у фрижидер како би се десерт добро охладио.