Рецепт за ђувеч од спанаћа је освојио све домаћице
Спанаћ углавном увек спремамо по истом рецепту, али вам доносимо мало другачији рецепт који свавако вреди записати.
Састојци:
500 г спанаћа
6 главица црног лука
2 струка празилука
2 до 3 кромпира
3 парадајза
3 зелене паприке
1 шољица пиринча
алева паприка
кашика брашна
со, бибер
першун
уље
Припрема:
1. На уљу пропржите три главице на ребарца исеченог црног лука и на колутове исечен празилук. Посолите, поспите мало алевом паприком и бибером.
2. Очишћен и опран спанаћ посолите и оставите да мало одстоји. Оцедите га, ситно исеците и помешајте с прженим луком да се и он мало пропржи. Додајте опран пиринач, кромпир исечен на коцкице, исечену паприку и парадајз и ситно сечен першунов лист. Налијте млаком водом и кувајте на тихој ватри.
3. Скуван пиринач преспите у ватростални суд. Преостале три главице црног лука исеците на колутове, па их поређајте преко спанаћа.
4. Направите запршку од четири кашике уља, кашике брашна и мало алеве паприке. Прелијте преко колутова лука и запеците у рерни. Јело служите топло.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ