О "царским мрвицама" колају приче да су настале тако што царском кувару на бечком двору нису успеле палачинке, па се "извукао" тако што је направио нови колач
Божићни вашари у Бечу су незамисливи без "царских мрвица" или "кајзер шмарн" чији се опојни мирис шири аустријском престоницом. Припремају се изузетно лако.
Прочитајте још: Срећа из длана: ЛАКО направите БОМБОНУ која измами ОСМЕХ сваком детету
Састојци
- 2 јајета
- 125 грама белог брашна
- кашика шећера
- чаша млека
- чаша јогурта
- кашика бутера
- шака сувог грожђа (није обавезно)
- пекмез од шљива
- мало цимета
- прстохват соли
Припрема:
Суво грожђе одмах ставите у воду да омекшају и набубре. Помешајте брашно, шећер и мало соли, додајте жуманца, млеко и јогурт. Беланца измутите миксером, јер ће смеса бити ваздушастија.
Ако се тесто изломи - тако и треба
Намажите тигањ бутером и, када се угреје, сипајте део теста. Када се испече са једне стране (по мехурићима ћете знати да је готово) окрените га на другу страну. Тесто ће се вероватно поломити и то није проблем, јер га свакако треба изломити на мање комаде да би се свуда добро испекло.
Када мрвице добију лепу румену боју извадите их на тањир и испеците остатак теста. Мрвице помешајте са сувим грожђем.
Прочитајте још: Уместо бомбона: ЛАК рецепт за СЛАТКЕ БАДЕМЕ који изазивају ОСМЕХ на лицу!
Мрвице поспите циметом и према жељи кристал шећером. Одозго прелијте пекмезом од шљива.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ