Послушајте савете правих домаћица
Припрема киселог купуса је врло једноставна, захтева минималну припрему, а након што се мало потрудите и изаберете најбоље време за кисељење, остаје вам само да се стрпите и сачекате.
Берба купуса обично почиње крајем септембра, па је то и период када полако почиње традиционални јесењи процес кисељења купуса. Иако време брања купуса у великој мери зависи од временских прилика, вец́ина људи почиње бербу и кисељење купуса када јесен закуца на врата.
Препоручује се да је најбоље време за кисељење купуса средина октобра. Оно што је такође важно напоменути јесте да произвођачи купуса често не воде рачуна о одговарајуц́им температурама и временским условима. Процес биоферментације у киселом купусу захтева да температуре буду стабилне на нивоу од 18 до 21 степен Целзијуса, преноси Нет.Хр.
Прочитајте још: Најукусније ТЕСТО: Од њега можете направити шта год желите, а може стајати у фрижидеру данима
У овим временским условима купус се брзо и лако укисели, па не треба журити са овом акцијом. За ферментацију киселог купуса у процесу кисељења обично је потребно и до четири недеље, па ако овај процес започнете крајем деветог месеца, можете рачунати на то да ц́ете вец́ у октобру или почетком новембра имати укусан кисели купус који ц́е вас одушевити. током целе зиме, ако пре јела. Укус киселог купуса је прилично неутралан, па се одлично слаже са вец́ином оброка.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ