Тајна је у једном састојку

Палента, традиционално и једноставно јело, може постати права гурманска посластица уз један тајни састојак који јој даје посебан укус и мирис. Брзо, лако и укусно – ово је доручак који ће освојити свачије непце.
Тајна је у састојцима
Основна палента је сама по себи укусна, али уз додатак само неколико састојака може постати прави деликатес. Овај рецепт укључује пропржену и ситно сечену сланину која даје посебан мирис и укус, уз додатак мрвљениог сира који је као састојак чини још укуснијом.
Састојци:
– 500 г паленте
– 100 г ситно сецкане сланине
– 1,5 л воде
– 1 кашика масти
– 150 г сира
– 1/2 кашичице соли
– уље по потреби
Припрема:
Сипајте врло мало уља на дно шерпе, па кад се угреје, на њему пропржите ситно сецкану сланину. Потом је извадите и ставите на папирни убрус, који треба да упије вишак масноће.
Затим налијте воду у шерпу, па додајте маст и со и загрејте до кључања. Након тога склоните с ватре и смањите температуру на тиху до средњу (никако највишу).
Сипајте паленту мало по мало, уз мешање, па вратите на шпорет и непрестано мешајте све док се не згусне.
Потом умешајте пржену сланину и мрвљени тврди сир, све добро промешајте, па сипајте у чиније или тањире у којима ћете сервирати паленту. Можете украсити листићима сланине по жељи.
Пријатно и јавите нам како вам се свидео рецепт за овај супер доручак!
(Еспресо)
БОНУС ВИДЕО