Уз омиљене додатке, ово ће бити савршен доручак.
Сјајан рецепт за рол виршле. Толико је једноставно да ће свако моћи да га испрати. Рол виршле ће бити готове за час.
Рецепт за рол виршле
Потребно је:
- 600 г брашна
- 20 г квасца
- 300 мл млека
- 100 мл уља
- 2 јајета
- 1 кашичица шећера
- мало соли
- 12 виршли
- 1 јаје за премазивање
- по потреби сусам
- 100 г маргарина
У топлом млеку размутити квасац са шећером па оставити да надође. Затим додати брашну, као и умућена јаја са мало соли и уље, па замесити тесто.
Прочитајте још: ПАМУК ДОГАЧА: Толико укусна и мека да ће вас распаметити (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Оставити на топлом да надође. Затим развити кору и премазати омекшалим маргарином, па преклопити двапут до ширини па двапут по дужини, и оставити да надође још мало.
Затим развити кору и исећи је на 12 тракица. По једну виршлу замотати у сваку тракицу. Уролане виршле ставити у подмазан плех, и након десетак минута их премазати умућеним јајетом и посути сусам, па пећи око 20-25 минута на 200 степени.
* савет: када се кифлице зарумене, ставите пре њих фолију.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ