Колач који ће вас одушевити
Кејт Мидлтон, веома води рачуна о свом изгледу, због тога и важи за једну од најзгоднијих јавних личности у свету. Ипак, иако се по њој не би рекло, војвоткиња веома воли слаткише, па је Дарен Мекгрејди, који је припремао јела покојној Лејди Ди, често спремао храну и за принца Вилијама и његову супругу.
Прочитајте још: Рецепт за ХЛЕБ без квасца и брашна: Потребна су само два састојка (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Како је открио, Кејт највише воли колач од чоколаде и карамела, који ћете сигурно и ви радо припремити.
Састојци:
150 гр свежих урми (мерите без коштице)
1 кашичица соде бикарбоне
60 гр путера
100 гр црне чоколаде (у ситним комадићима)
300 мл воде
1 јаје
220 гр брашна
1 ванилин шећер
1 прашак за пециво
Крем:
300 гр жутог шећера
180 гр путера
100 гр црне чоколаде
шлаг по жељи
Припрема:
Прво помешајте све састојке за прелив и отопите их на врућој рингли, мешајући непрекидно. Нека кључа на тихој ватри пет минута а онда одлијте око шољу и по. Остатак сачувајте.
Сада умутите путер и шећер за колач, тако да буде пенасто, додајте јаје и ванилин. Умешајте брашно и прашак за пециво, додајте воду са урмама и све добро промешајте.
Хладни прелив сипајте у мањи плех који може да стане у неки дубљи. У прелив спуштајте кашиком мешавину за колач. Прекријте плех алуминијумском фолијом. У дубљи плех сипајте воду и ставите оба у врућу рерну – нека се колач полако пече у пари сат и по, на температури од 150Ц степени.
Прочитајте још: Неодољиве куглице од КЕКСА, КОКОСА И КИКИРИКИЈА: Без печења, спремне за 10 минута (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Пред крај печења, угрејте и остатак прелива. Колач се служи топао, а по жељи можете додати и шлаг.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ