Посластица коју можете спремити у хотелској соби, чак и када немате потребан прибор.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Ову посластицу можете припремити и у хотелској соби, само вам је потребан мини миксер.
Прочитајте још: Пројице са качкаваљем су рецепт дана: Спремају се брзо и лако, а сви их обожавају (ФОТО)
Потребно је:
- Бамби кекс са кокосом
- плазма
- маскарпоне сир 250 гр
- слатку павлаку 200 мл
- банане (може и неко друго воће)
- линоладу дуо (или голд и кокос)
Припрема:
Узмите две чиније, у обе ставите по пола слатке павлаке и по пола маскарпоне сира. У једну чинију ставите две кашике браон крема, а у други део две кашике белог.
Прочитајте још: Да ли сте јели ГРИЛИЈАШ ШТАНГЛЕ? Правиле су се у време наших бака, а и данас су популарне (ФОТО/РЕЦЕПТ)
Шећер није потребан јер су кремови довољно слатки. Умутите миксером прво бели крем, затим браон. Потребно је само пар минута да се умуте.
Уколико немате при руци све потребне елементе, препорука како да уситните Банини јесте управо теглом. Иако ћете се можда осећати као пећински човек, резултат ће бити одличан.
Прочитајте још: Уз овај рецепт не морате по доручак: Направите ДОМАЋИ БУРЕК СА МЕСОМ (ФОТО/ВИДЕО)
Сервирајте у чаше редоследом који желите и украсите по жељи. Верујем да ће вам се допасти.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ