Састоје се од подлоге за колаче преливене карамелом, тестом за колаче и чоколадном глазуром. Шта би могло бити лоше?
Потребно је мало времена да се направе јер радите са 4 слоја, али сваки слој се врло брзо споји уз помоћ хлађењау у фрижидеру. Када се охладе и исеку, чувајте их у фрижидеру да карамела не постане мало мутна. Можда је рецепт мало захтеван, али крајњи резултат је дефинитвно вредан мало муке!
Састојци:
Брауни слој:
- ½ шоље путера, растопљеног
- 1 шоља шећера
- 1 шоља тамног какао праха
- ¼ кашичице соли
- ½ кашичице ваниле
- 2 јаја
- ½ шоље брашна
Прочитајте још: РЕЧ ЛЕКАРА: Како да сачувате бебу од алергија и ојачате њен имуни систем
Слој карамела:
- 25 карамела
- 2 кашике густе павлаке
- Слој теста за колаче
- ½ шоље путера, омекшаног
- ¼ шоље шећера
- ½ шоље светло смеђег шећера
- 2 кашике густе павлаке
- ½ кашичице ваниле
- ¾ шоље брашна
- ¼ кашичице соли
- ½ шоље чоколадних чипса
- чоколадна глазура
- 230г сецкане полуслатке чоколаде
Додајте и кашчицу уља од репице.
Упутство за припрему:
Загрејте рерну на 325º, обложите плех од са нелепљивом фолијом.
Брауни тесто:
- У великој посуди умутите путер и шећер. Умешајте какао прах и со. Додајте ванилу и јаја и мешајте док не постане глатко. Мешајте брашно док се не уклопи. У припремљену тепсију распоредите тесто за колаче. Пеците 20 минута.
Карамел слој:
У посуди за микроталасну пећницу истопите карамеле у микроталасној пећници 60 секунди, мешајући, а затим понављајте у интервалима од 30 секунди док се не истопи и не постане глатка.
Прелијте карамел преко слоја колачића.
Ставите плех у фрижидер да се охлади док слој теста за колаче не буде спреман.
Припремите слој теста за колаче:
Умутите путер и шећере док не постану глатки и мекани.
Додајте ванилу и густу павлаку.
Додајте брашно и со и мешајте док се не сједини.
Умешајте комадиће чоколаде.
Када се слој карамела стегне, пажљиво распоредите тесто за колаче на врх.
Припремите чоколадну глазуру.
У посуди за микроталасну пећницу помешајте чоколаду и уље.
Пеците у микроталасној 60 секунди, а затим зауставите и промешајте.
Поновите у интервалима од 30 секунди док се не истопи и не постане глатко.
Премажите чоколаду преко слоја теста за колаче.
Охладите за лакше сечење. Послужите на собној температури
Можда ће вам овај мало захтеван рецепт олакшати снимак најприближнији нашем рецепту: