Ако волите класичну баклаву, ову са боровницама ћете да обожавате
Потребно је:
6 великих кора подељених на 2 дела
700 г боровница
3 кашике заслађивача по жељи
2 кашике млевеног кекса
За премаз:
200 г маслаца
1 дл уља
За прелив:
1 л воде
450 г шећера
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте боровнице, кекс и шећер. Плех обложите папиром за печење па ставите једну кору. Намажите је премазом, па преко ње ставите другу кору па исто премажите. Нанесите преко ње трећу кору па премажите, па нанесите фил са боровницама. Понављајте поступак док имате материјал. Завршите са три премазане коре. Исеците баклаву па је прелијте остатком маслаца. Пеците у рерни загрејаној на 180 степени док листови не порумене. Направите прелив од воде и шећера па прелијте врелу баклаву врућим преливом. Оставите да се хлади преко ноћи.
Пријатно!
(Ало)
БОНУС ВИДЕО