Нећете му одолети, притом је и здрав
Састојци:
320гр брашна
1 кашичица соде бикарбоне
1 кашичица прашка за пециво
1 кашичица цимета
100 г шећера
100 мл уља
100 г сувих брусница
50 мл амарета (ликер од бадема)
1 кашика нарендане поморанџине корице
350 мл сока од поморанџе (2 веће поморанџе)
180 г шаргарепе (2 средње величине)
220 г јабуке (2 мање)
Прочитајте још: 3 народна препарата која помажу ГУБИТКУ КИЛОГРАМА (РЕЦЕПТИ)
Фото: Профимедиа
Прочитајте још: Најлепша ПОСНА ЈЕЛА за Светог Николу: Припремите славску ТРПЕЗУ која ће одушевити све госте
Припрема:
Бруснице потопити у свежем соку од поморанџе како би омекшале. У то додати амарето, и пар пута промешати.
Оставити најмање 15 минута, а за то време јабуке и шаргерепе очистити и нарендати на крупно.. То све радите у великој чинији у којој ћете припремати смесу за колач. Затим додати шећер, уље и цимет и добро промешати са наренданим јабукама и шаргарепом. Потом ставити омекшале бруснице заједно са соком и амаретом. Поново све добро промешати.
• Брашно помешати са содом бикарбоном и прашком за пециво.
• Сада сјединити претходно: додати брашно у влажне састојке и измешати.
Смесу излити у уски калуп за печење (30x10 цм или 26x13цм) обложен пек папиром или подмазан уљем и посут брашном. Колач пећи у претходно загрејаној рерни на температури од 170 степени (без вентилације) око 35-40 минута.
Оставити га да се у потпуности охлади па посути шећером у праху, исећи и сервирати.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ