Америчка глумица Хале Бери (58) одувек одушевљава својом лепотом и беспрекорном линијом коју дугује посебном режиму исхране и помно одабраним намирницама које свакодневно конзумира.
Хале Бери чак и на прагу 7. деценије не престаје очаравати јавност својом лепотом која као да с годинама постаје само све израженија. Осим препознатљивих црта лица, глумица се може похвалити и линијом на којој јој завиде много млађе колегинице, а свој витак стас дугује и посебном плану исхране ког се верно придржава, који је и веома популаран код нас.
Отворено је говорила о томе како је кетогена дијета део њене свакодневне рутине, јер јој помаже у одржавању здравља и витке линије. Кето дијета која се темељи на уносу ниских угљених хидрата и високом уносу здравих масти, помаже јој у одржавању стабилног нивоа шећера у крви, што је за њу особито важно јер има дијабетес типа 1.
Портал Бyрдие доноси преглед њених кето рецепата које је теком година објављивала на свом Инстаграм профилу, а велик део преузет је из књиге "Qуицк & Еасy Кетогениц Цоокинг" ауторке Мери Емерих.
Ево шта Хале једе за доруачк, ручак и вечеру, те у којим међуоброцима ужива.
Доручак
Не дели много рецепата за доручак, па је могуће да у своју прехрану укључује повремени пост, што наводно може убрзати резултате кето дијете. Изузетак је зелени смоути с цвеклом који је намењеним онима који желе природно одржавати здрав ниво глукозе у крви.
Ручак
Састојци: мешано зелено поврће, резанци од тиквица, парадајз, млевена говедина, ћуретина или откоштени пилећи батаци, сир, кисели краставци.
Кето салата од свежег мешаног зеленог поврћа и резанаца од тиквица пример једног кето ручка. На салату се додаје пржена млевена ћуретина или друго месо као извор протеина, неколико чери парадајза и киселих краставца. Овај се оброк употпуњује наренданим сиром, стварајући храњив и уравнотежен ручак прилагођен њеном кето начину исхране.
Вечера
Састојци: тврдо кувано јаје, парадјз, краставци, коцкице чедар сира, лосос или туна, маслиново уље.
Печена шницла од туњевине или лососа одличан је избор за последњи оброк. Туна се пече на маслиновом уљу до златно смеђе боје, а уз њу се могу сервирати свјеже коцкице чедар сира, нарезани краставци и парадајз. Уз то је одличан додатак и тврдо кувано јаје, а све се може зачинити маслиновим уљем, сољу и бибером.
Међуоброк
Састојци: пршута, рукола, парадајз, јаја, орашасти плодови.
Ролнице од пршуте с руколом одличан су међуоброк. Пршута се замота око свежих листова руколе и дода неколико чери парадајза. Кувана јаја и орашасти плодови одличан су храњив додатак који доноси протеине и здраве масти.
(Сенса.сторy.хр)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ