Испробајте дијету Мирке Васиљевић
У исхрани познате глумице су након трудноћа биле заступљене разноврсне намирнице, захваљујући чему тело добија неопходне хранљиве материје у процесу мршављења
Позната глумица Мирка Васиљевић годинама спада у најлепше жене наше јавне сцене, а њен стас остаје мање-више исти упркос томе што је мама четворо деце.
Она с фудбалером Вујадином Савићем има синове Андреја и Михајла и ћерке Андријану и Анику, а труди се да балансира пословни и породични живот, па с времена на време имамо прилику да је видимо на градским дешавањима.
Мирка у свакој прилици изгледа врло витко, а једном приликом је испричала како чува своју фигуру и након четири трудноће. Она је истакла да је у другом стању углавном добијала исти број килограма.
– Прва трудноћа је баш била са 20 година када сам још била девојчурак. После тога се већ тело мало формирало у облик жене. Сећам се да сам у све три трудноће добила по 10 килограма – испричала је у једном интервјуу и додала да је после прва три порођаја имала увек по пет килограма вишка.
Што се тиче тренинга, вежба када има времена због бројних обавеза, а око исхране и вежбање се консултује с тренером и потом са супругом Вујадином.
Исхрана Мирке Васиљевић
Једном приликом испричала је на који начин се храни након сваког порођаја, а објаснила је да јој је важно да јој дан почне тањиром пуним протеина.
– Мој доручак некада буде добро квалитетан: па ту буду и јаја и нека шунка са стране. Али гледам да онда не једем хлеб уз то – истакла је Мирка својевремено за Жену.
Када је реч о ручку, глумица комбинује салате с протеинима животињског порекла.
– Ручак углавном буде месо са неким салатама или риба, ја сам неко ко воли да проба свашта – рекла је она и објаснила да преферира лакшу вечеру.
– Вечера стварно треба да буде апсолутно лагана - да када поједете вечеру, малтене не осетите да сте је појели. И најбоље би било да вечерате до седам, осам сати увече. Или најбоље – идите да спавате па ћете заварати глад, па ујутру, када се пробудите, може јачи доручак – објаснила је тада глумица.
Дијета Мирке Васиљевић по данима
ДАН 1
Доручак: кајгана са шампињонима, 30 г ражаног хлеба и 250 мл јогурта ( 1,5% млечне масти).
Потребно је: 2 јаја, 100 г шампињона, 2 кафене кашике уља, 100 г парадајза.
Припрема: умутити јаја. Исецкати шампињоне и парадајз. Помешати са јајима. Сипати уље у тигањ и загрејати га. Додати смесу. Лагано прижити.
Ужина: 150 г сезонског воћа по избору и 20 г печених бадема.
Ручак: пилетина са тиквицама, плавим патлиџаном и паприком.
Потребно је: 200 г белог меса, 100 г црвене паприке, 100 г тиквица, 100 г плавог патлиџана, кафена кашика маслиновог уља.
Припрема: у дубљи загрејани тигањ сипати маслиново уље, тиквице, патлиџан, паприку исечене на коцкице па пропржити док поврће не омекне (10 минута). Додати со, бибер, рузмарин. Извадити поврће из тигања и оставити са стране. У истом тигању испећи пилетину исецкану на коцкице. Када се пилетина испече, сјединити је са поврћем.
Вечера: медитеранска салата.
Потребно је: 2 шоље исецкане зелене салате, 100 г краставца, 100 г црвене паприке, ¼ црвеног лука, 20 г маслина, 30 г фета сира, 100 г парадајза, конзерва туњевине, кафена кашика уља, лимунов сок, химаљска со.
Припрема: сипати састојке у чинију и промешати их. Зачинити салату кафеном кашиком уља, имуновим соком и хималајском соли.
ДАН 2
Доручак: кајгана са тиквицама, ћуретином и пармезаном, парче ражаног хлеба и шоља јогурта.
Потребно је за кајгану: 3 беланца јаја, 100 г ренданих тиквица, 50 г ћурећих прса, 2 кафене кашике уља, 20 г пармезана.
Припрема: умутити беланца, сјединити са тиквицама и ћурећим прсима. Додати пармезан (или га ставите на крају преко кајгане). Уље загрејати у тигању. Сипати смесу и пропржити.
Ужина: 150 г сезонског воћа по избору.
Ручак: 150 г грилованог пилећег белог меса са спанаћем.
За смесу од спанаћа потребно је: 300 г спанаћа, 20 г белог лука, 120 мл млека, 10 г интегралног брашна, кафена кашика уља.
Припрема: исецкати спанаћ и лук. Загрејати млеко, додати брашно, уље и поврће. Кувати док се маса не згусне.
Вечера: туна салата.
Потребно је: 1,5 шоља микса зелене салате, руколе и спанаћа, конзерва туњевине, 100 г црвене слатке паприке, 100 г парадајза, 100 г краставаца, 20 г маслина, кафена кашика маслиновог уља, лимунов сок, хималајска со.
Припрема: промешати састојке. Зачинити кафеном кашиком маслиновог уља, лимуновим соком, хималајском соли.
ДАН 3
Доручак: јаја са паприком и ћурећим прсима и салата.
Потребно је: 2 јаја, 250 г црвене паприке, 2 кафене кашике уља, 100 г коцкица ћурећих прса.
Припрема: пропржити паприку на уљу па додати ћурећа прса и јаја.
Састојци за салату: 1,5 шоља микса зелене салате, младог спанаћа, руколе. За дрессинг: кашичица маслиновог уља и лимунов сок.
Припрема: промешати састојке и прелити дресингом.
Ужина: воћни јогурт.
Потребно је: 150г сезонског воћа по избору и 1/2 шоља јогурта.
Припрема: изблендирати састојке.
Ручак: 150 г грилованог пилећег белог меса, салата од шаргарепе.
За салату је потребно: 1,5 шоља рендане шаргарепе, коријандер или други свеж зачин (першун), 15 г исецканих пистаћа. Дресинг: ⅓ кашичице кима, сок од лимуна, супена кашика уља, цимет, алева паприка.
Припрема: сипати састојке у чинију, промешати их и прелити дресингом.
Вечера: шарена кромпир салата.
За салату је потребно: 220 г куваног кромпира, краставац, парадајз, шоља микса црвене, жуте и зелене паприке бабуре, црвени лук или празиулук, 15 г маслина. Дресинг: 15 мл сирћета/сока од лимуна, 1,5 кашика уља, со, бибер.
Припрема: помешати састојке и прелити дресингом.
ДАН 4
Доручак: омлет и салата.
За омлет је потребно: 2 јаја, кафена кашика уља, 60 г младог сира.
Припрема: промешати јаја и сир. Пропржити их на уљу.
За салату је потребно: 200 г парадајза, 200 г краставца, 20 г фета сира, ½ кафене кашике уља.
Припрема: исецкати састојке, промешати и зачинит уљем.
Ужина: 150 г сезонског воћа по избору.
Ручак: пилећи батаци са мусом од карфиола.
Потребно је: 3 пилећа батака, мешавина зачина за пилетину, ½ шоље броколија, 2 шаргарепе, ½ мале главице карфиола, кашика путера, кашика сувих зачина (био зачин).
Припрема: загрејте пећницу на 180 ° Ц. Ставите зачињене батаке у плех (на папир за печење) и пеците 30-40 минута. Кувајте карфиол док не мекане, оцедите, додајте маслац и суво поврће па изблендирајте. Сервирајте уз кратко прокуван (бланширан) броколи и шаргарепу.
Вечера: крем супа од кукуруза.
Потребно је: кашика маслиновог уља, 100 г кромпира, 100 г кукуруза шећерца, 300 мл бистре супе од поврћа, 4 кашике павлаке, со, црни бибер, мало влашца за декорацију.
Припрема: кувајте кукуруз, кромпир и ситно исецкан лук у мешавини супе и млека. Зачините сољу и бибером. Када је поврће скувано, изблендирајте га (заједно са течношћу). Пред служење додајте павлаку и влашац.
ДАН 5
Доручак: салата са јајима и сиром и 250 мл јогурта/киселог млека.
Потребно је: 2 кувана јаја, 50 г младог сира, 2 шоље зелене салате, 100 г парадајза, празилук по жељи, кафена кашика уља, лимунов сок, хималајска со
Припрема: исећи јаја, сир и парадајз на ситне комаде. Додати зелену салату и празилук (ситно исецкан). Зачинити уљем, лимуновим соком и хималајском сољи.
Ужина: 150 г сезонског воћа по избору.
Ручак: броколи са пилетином.
Потребно је: 200 г броколија, кафена кашика уља, 50 мл павлаке са 12% млечне масти, 100 г пилећег белог меса, кафена кашика уља, 20 г пармезана.
Припрема: испећи месо, па у истом тигању изгриловати броколи. Помешати коцкице меса, броколи павлаку и пармезан.
Вечера: салата дуга са туњевином.
Потребно је: 1 шаргарепа, 1 краставац, шоља црвеног купуса, ½ празилука, шоља зелене салате, 10 г семенки бундеве, кашика уља, ½ кашике чили соса, ½ кашике лимуновог сока, ½ конзерве туњевине.
Припрема: исецкати поврће, ставити у чинију, додати зелену салату и туњевину. Промешати. Зачинити уљем, чили сосом и лимуновим соком. Додати семенке бундеве.
(НајЖена)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ