Јелена Карлеуша је успела да доведе линију до савршенства уз помоћ традиционалних српских јела
Јелена Карлеуша је уз помоћ кориговане исхране успела да смрша 10 килограма и доведе своју фигуру до перфекције. Карлеуша је позната као велики заговорник веганске исхране.
"Годинама сам се због стреса преждеравала и набацила доста килограма", рекла је сама за Хит Информер раније.
"Једног дана сам се пробудила и рекла: 'Доста је! Твоје тело није канта за ђубре.' Потражила сам помоћ нутриционисткиње, која је исправила све моје грешке и почела сам здраво да се храним", објаснила је певачица.
Не једе месо, минимумом животињских протеина у облику јаја, рибе и млечних производа, а једе много воћа и поврћа. Како је једном приликом истакла, никада није попила кафу, а пије минимум три литра воде дневно, док слаткише презире.
"Често једем посне сармице од зеља, које обожавам, као и пребранац, туршију и подварак без меса. Уз такву исхрану сам за два месеца изгубила 10 килограма", испричала је Јелена. Њен јеловник никад не укључује месо, Карлеуша је већ годинама вегетаријанац.
За доручак обично једе овсене пахуљице или немасни сир са интегралним хлебом, уз салату. Ужива и у мафинима с тиквицама. За ужину једе воће (по 300гр) или салату, а за ручак увек сезонско поврће. Ако није доба за подварак, онда радо једе запечену боранију, грашак или шампињоне.
Ово је њен јеловник:
Први дан
Доручак: Немасни сир 400 грама, две кришке интегралног хлеба, салата
Ужина: Две јабуке
Ручак: Грашак са поврћем око 400 грама и салата
Вечера: Салата са тиквицама
Други дан
Доручак: Овсене пахуљице 4 кашике, воћни микс, чиа семенке
Ужина: 300грама трешања
Ручак: Запечена боранија са поврћем, салата
Вечера: Кисело млеко 360 милилитара и салата
Трећи дан
Доручак: Мафини са тиквицама, салата
Ужина: Витаминска салата са црвеним купусом
Ручак: Шампињони са поврћем
Вечера: Потаж од поврћа
"Обожавамо "замену за месо", која има идентичан укус као месо, али прави се од протеина грашка", открила је Карлеуша једном приликом.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ