Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Предрасуде о сваком хороскопском знаку: Шта је заправо истина?

Да ли се слажете да су у питању само предрасуде?

1725368481_shutterstock_2266054659.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Од "злих" Шкорпија до "дволичних"“ Близанаца, неколико хороскопских знакова често се суочава са клеветом на друштвеним мрежама.

Али не очајавајте, јер је Псyцхиц Цхат Провидер преузео на себе да исправи ствари једном заувек! Уз помоћ стручњака за видовњаке и астролога, Инбаала Хонигмана, они имају за циљ да разоткрију неке од најчешћих заблуда о знацима хороскопа.

Ован (21. март - 19. април) – Стално сте љути

Мит: Ован је увек љут.

Истина: Ован је весео и разигран, чак и ако се наљути – његов бес нец́е дуго трајати.

Као ватрени знак, Ован је познат по свом експлозивном темпераменту, често се доживљава као стално љут - али има ли истине у томе? Стручњак за астрологију Инбаал верује:

- Овном влада црвена планета Марс, планета секса и рата. Стога су све емоције Овна сјајне. Њихов ентузијазам је бомбастичан. Њихова радост је без премца. Слично томе, њихов бес може померити планине. На срећу, Ован може да се носи са тако великим емоцијама само на кратко. Убрзо се смире и враћају свом разиграном ја“.

Бик (20. април-20. мај) – лењи сте

Мит: Бикови су лењи.

Истина: Бикови су опрезни и дац́е све од себе да помогну другима.

Једна од најчешц́их заблуда о Биковима произилази из идеје да су апатични и лењи. Али колико је то истина?

- Бик је земљани знак, који је најстабилнији елемент. Зато не трче пре него што проходају. Не ризикују, воле да се одмарају и обнављају ресурсе, а опет ће устати ако нешто затреба. Бик ће се потрудити за пријатеље и вољене и биће први који ће волонтирати ако нешто треба да се уради.

Близанци (21. маја - 20. јуна) - Дволични сте

Мит: Близанци су дволични.

Истина: Близанци виде обе стране аргумента.

Ах, прастари троп дволичног Близанца. Будуц́и да је један од најнесхвац́енијих знакова зодијака, стручњак Инбаал се нада да ц́е разбити ове тешке стереотипе о Близанцима:

- Близанци су представљени симболом близанаца, који илуструје њихову двоструку личност. Близанци могу да виде обе стране свађе и могу бити и за и против многих важних питања. Не изгледа сјајно када се слажу са једном страном, а онда се слажу са потпуно супротном, али слушају и прихватају све тачке гледишта.

Рак (21. јун - 22. јул) - Превише сте емотивни

Мит: Ракови су превише емотивни.

Истина: Ракови су одлични слушаоци и не улажу се само у сопствене емоције.

Рак се често сматра претерано емотивним знаком. Снажне емоције Рака чине их нежним, сентименталним и носталгичним, што значи да их љубав често однесе – падају тешко и брзо. Али да ли су заиста толико емотивни као што се представља?

- Рак је водени знак, и као и друге воде, живе и умиру од својих емоција. Осећају ствари дубоко, за себе, али углавном за друге. У знаку Рака све се врти око породице. Воле да имају све у својој дневној соби, од крвних сродника до добрих пријатеља који су 'као породица'. Ракови имају велику дубину емоција и могу задржати простор за вас да безбедно изразите своје емоције.

Лав (23. јул - 22. август) - Ви сте себични

Мит: Лавови су егоисти.

Истина: Лавови имају љубав према успеху која се протеже и на све остале.

Као ватрени знак који симболизује лав, Лавови су познати по томе што одишу самопоуздањем и што су у центру пажње, али то се често може сматрати ароганцијом и критиковати као егоцентрично. Међутим, да ли је овај стереотип заиста толико тачан?

- Лав воли успех. Знаком Лава влада сунце, па је светао, видљив и већи од живота. Они покушавају све и истински верују да ништа није немогуће. Мало позната чињеница о Лавовима је да се њихова љубав према успеху шири и на све остале. Они су одлични агенти, ментори и адвокати, јер када виде да неко кога су обучили постиже успех који заслужују, Лав ће осетити задовољство као да је то сам постигао.

Девица (23. август - 22. септембар) – Ви сте перфекциониста

Мит: Девице су перфекционисти

Истина: Девице нису перфекционисти, оне су једноставно методичне у свом приступу стварима.

Једна од најнесхвац́енијих особина Девица је њихов изразито критичан, 'перфекционистички' карактер. Али да ли је обрац́ање тако велике пажње на детаље заиста тако лоша ствар?

- Девица воли прво да размишља, па тек онда да делује. Уместо да искористе сваку прилику, они ће одвојити минут да виде да ли ова прилика заиста служи њиховој вишој сврси или је само одвраћање пажње. Девице се неће узнемирити и воле да се опусте, али ако нешто треба да се уради, радије би то урадиле сада.

Вага (23. септембар – 22. октобар) – Неодлучни сте

Мит: Ваге су неодлучне

Истина: Ваге нису неодлучне, разумеју дуалност живота.

Представљене од стране Вага, Ваге су повезане са равнотежом и фаворизоване су као одлични решавачи сукоба. Неодлучност Ваге је знак да се не могу отрести.

- Ваге, као и други двојни знаци, радо чују обе стране свађе. Они обраћају пажњу на ситуације „рекао је/рекла“ и знају да свако мишљење има неку вредност и да у себи има зрнце истине. Али одбијају да буду судије. Ако их натерате да изаберу страну, одмах ће узвратити, јер Вага жели да буде пријатељ са обе стране. Ваге разумеју људску природу и колико она може бити променљива.

Шкорпија (23. октобар – 21. новембар) – Љубоморни сте и перверзни

Мит: Шкорпије су љубоморне.

Истина: Шкорпије су страствене, али и несебичне.

Јадне Шкорпије, заиста имају много лоших вести у штампи. Као страствени људи интензивне личности, Шкорпије се често погрешно тумаче као љубоморне и контролисане.

- Њихов традиционални владар је Марс, планета секса и рата, тако да су емоције Шкорпије широке, ватрене и страствене. Савремени владар Шкорпије је Плутон, планета смрти и поновног рађања, што их чини способним за лично поновно проналажење. Овај збуњујући знак је лако погрешно разумети, али је важно запамтити да Шкорпије немају себичну кост у свом телу и да су заправо прилично самопожртвоване. Њихова сложеност теже пада на њих саме него на оне око њих.

Стрелац (22. новембар – 21. децембар) – Непоуздани сте

Мит: Стрелци су непоуздани.

Истина: Стрелци су авантуристи.

Као ватрени знак, Стрелци често траже авантуру – али то долази са негативним конотацијама да су „пухасти“. Дакле, колико су Стрелци непоуздани?

- Стрелац воли авантуру. Воле да не знају одакле им долази следећи оброк. Они воле да лете. Њихова одбојност према институцијама, дугим састанцима и бесмисленим ритуалима је сасвим природна с обзиром на њихову склоност сталној стимулацији. Они воле да живот буде шарен, бучан и урнебесно забаван, и ако не можете да парирате њиховој енергији, неће вас на то присиљавати.

Јарац (22. децембар – 19. јануар) – Опседнути сте послом

Мит: Јарчеви су опседнути послом.

Истина: Јарчеви су вредни, али исто толико страсти улажу у опуштање.

Јарац је земљани знак којим влада Сатурн и често се повезује са вредним, амбициозним и одговорним. Иако су ово технички позитивне особине, Јарчев упорни нагон да успе може учинити да изгледају тврдоглави и хладнокрвни.

- Јарац је вредан знак и улаже 100% труда у све што ради. Посвећен, практичан знак, Јарац улаже исто толико страсти у опуштање, ако је то правилно заказано у дневнику. Било да је мисија забавна или изазовна, Јарац ће јој приступити са истим ставом "могу да урадим".

Водолија (20. јануар – 18. фебруар) – Ви сте асоцијални

Мит: Водолије су асоцијалне.

Истина: Водолије стављају човечанство изнад свега.

Као ваздушни знак, Водолије су велики мислиоци и траже логична решења за проблеме. Међутим, један од највец́их митова око Водолија је да су превише асоцијални и невезани. Међутим, у стварности је потпуно супротно:

- Водолија је вероватно најидеалистичкији у Зодијаку. Водолије су хуманитарци, посвећени правди и друштвеним циљевима, и то понекад може да преузме њихове животе. Они могу да формирају љубавне и испуњавајуће односе са другим људима, па чак и да напредују у групама, али ако виде неправду, журе да је исправе. Истина је да Водолије стављају човечанство изнад свега.

Рибе (19. фебруар-20. март) – Превише сте наивни

Мит: Рибе су превише наивне.

Истина: Рибе су оптимистични сањари и подиц́и ц́е оне око себе.

Рибе се често занемарују као наиван и прозрачан знак, може им се замерити што не могу да стану на своје ноге. Међутим, астролог Инбаал верује да сањар није негативна особина:

- Рибе су сањари и поносе се тиме. Они стварају светове маште као уметници, креативци, писци и сликари. Они воле да раде у индустрији неге као медицинске сестре, психотерапеути и исцелитељи, а чак иу овим каријерама њихов посебан дар је стварање алтернативних стварности за своје пацијенте. Рибе ће поделити њихов оптимизам и подићи ће оне око себе, дајући им наду, а тиме и снагу.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas